Пројекти

 
 
1 2 3 4 5
 
 
Извештај о реализацији трећег пројектног састанка у оквиру пројекта
Entrepreneurial Pedagogy- Entrepreneurial Kids
реализованог у марту 2015. у Регензбургу - НЕМАЧКА
Средња економска школа Breitschaft из Регензбурга у Немачкој била је домаћин тродневне радионице пројекта ЕП = ЕК, која се одржала од 24. до 26. марта 2015.
Пројекат "Предузетничка педагогија= Деца предузетници" се спроводи у склопу Програма за целоживотно учење, потпрограма Коменијус мултилатерална партнерства. У склопу пројектних активности у Регензбургу је одржана радионица на тему "Предузетни учитељи"- други део.
Састанак су организовали партнери из Средње економске школе Breitschaft а присуствовали су чланови из партнерских институција: Основне школе Мома Станојловић, Основне школе Вук Стефановић Караџић, Основне школе Милутин и Драгиња Тодоровић из Крагујевца у Србији, Основне школе Пречко и Позоришта Планет Арт из Загреба. Представници координатора пројекта односно Образовне групе Зрински такође су учествовали у радионици и одржали предавања у склопу радионице.
Током радионице партнери су расправљали о пословним и економским темама као што су маркетинг, пословна организација, е-пословање, финансије и рачуноводствено управљање пројектима, представљеним од стране немачких партнера, а с циљем што боље припреме за предстојеће пројектне активности у априлу, мају и септембру 2015.
Партнери из Србије су припремили детаљан извештај резултата првог дела ове радионице које су одржане током другог пројектног састанка у Крагујевцу. У име партнера из Србије резултате је презентовала Весна Димитријевић, директор Основне школе Мома Станојловић.
Гђа Маријана Вранчић из ОШ Пречко излагала на тему "Школска задруга и маркетинг", са на гласком наразвој предузетничких компетенција код наставника и ученика..
Госп.Витомир Тафра и госп.Здравко Ткалец из Образовне групе Зрински одржали су предавање "Подузетништво у глобалном контексту – Представљање Школских дана предузетништва".
Позивајући се на тему европског и међународног тимског рада, сви партнери су учествовали у тзв. "флеш моб-у" против расизма, у организацији немачког партнера и уз подршку града Регензбурга.
На округлом столу, који је уследио задњи дан, након пројектног састанка и одржаних предавања, сви партнери су разговарали о даљем планирању активности, расправљало се посебно о Школској недељи предузетништва, а урађена се и евалуација свих спроведених радионица у склопу овог пројекта.
Састанак је протекао у радној и конструктивној атмосфери свих партнера.
Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург
Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург
Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург Трећи пројектни састанак - Регензбург  
 
 
1 2 3 4 5
 
 
 
 
Основна школа "Мома Станојловић" -Крагујевац- www.momakg.edu.rs | септембар-2011. |