Пројекти

 
 
1 2 3 4 5
 
 
«Предузетничка педагогија - предузимљива деца»
У школи «Мома Станојловић» 15.04.2014.г. је представљен пројекат «Предузетничка педагогија-предузимљива деца». Пројекат који финасира Европска унија, у оквиру Програма за целоживотно учење, добиле су три основне школе школе из Крагујевца: «Мома Станојловић», «Вук Караџић» и «Милутин и Драгиња Тодоровић» и то је први пут да школе из Србије буду укључене у један овакав пројекат.
О самом пројекту говорили су директори ове три школе - Весна Димитријевић, Бојан Конатар и Драган Павловић, начелник Школске управе мр Радојко Дамјановић, члан Градског већа за образовање Драгослав Милошевић и представници Регионалне Агенције за економски развој Шумадије и Поморавља која је уз локалну самоуправу и иницирала да школе конкуришу за овај пројекат. ЕУ финансира пројекат са 188 хиљада евра а крагујевачке школе су за реализацију добиле по 13 500 евра.
Свеобухватни циљ пројекта, како је истакла директорка школе Мома Станојловић, Весна Димитријевић је да развије мултидисциплинарне вештине код деце кроз примену и даље популисање обуке за наставнике и управу школе и трансфер добре праксе у пројекту «Дечији дани предузетништва». Резултати пројекта су радионице путем којих ће наставници и управа школе развити вештине захваљујући којима ће се примењивати предузетништво у школама и школским предметима. У Крагујевцу ће на јесен следеће године, у завршној фази пројекта, бити одржани «Школски дани предузетништва» уз учешће партнера на пројекту из Хрватске и Немачке, а у плану је и израда брошуре која ће касније користити као наставно средство за наставнике и ђаке.
Члан Градског већа за образовање Драгослав Милошевић рекао је да сва логистика везана за читав пројекат потекла од локалне самоуправе и Регионалне агенције за економски развој. «Ми смо препознали оне људе за које смо сматрали да могу да изнесу читав пројекат и испоставило се да смо били у праву. У овом пројекту јако мало школа успело је да прође изузетно високе критеријуме Европске уније а он за нас значи афирмацију образовање и њиме се шаље порука не само овим школама већ и свим осталим школама а то је да су се времена променила што значи да школе морају да прате пројекте, конкуришу за њих и тако долазе до средстава. То подразумева доста креативности и нове снаге», рекао је Милошевић.
Начелник Школске управе мр Радојко Дамјановић истакао је да у складу са реформама у обазовању овај пројекат пример промена културног и друштвеног обрасца и да треба наставити у том правцу.
Представници Регионалне Агенције за економски развој Шумадије и Поморавља истакли су спремност да и у наредном периоду помогну да школе конкуришу за овакве и сличне пројекте.
Предузетничка педагогија Предузетничка педагогија Предузетничка педагогија
Предузетничка педагогија Предузетничка педагогија
 
1 2 3 4 5
 
 
 
Основна школа "Мома Станојловић" -Крагујевац- www.momakg.edu.rs | септембар-2011. |