Клуб љубитеља природе

 
« назад
 
Изложба кућица за птице станарице
У оквиру Петог еколошког фестивала, у организацији школе енглеског језика "Врабац" и Центра за еколошко образовање и одрживи развој (уз подршку Школске управе и Града Крагујевца), реализована је изложба кућица за птице станарице у Плази од 7-9.02.2014.год.

Ученици четвртог разреда и одељење 3/2 наше школе, узели су активно учешће у изради кућица за птице, као и ученици еколошке секције старијих разреда. Било је направљених и неколико хранилица за птице. На тај начин су показали велико интересовање и мотивацију за бригу о птицама станарицама, као и о одрживом развоју и бризи о природи.

7. фебруара 2014.год. од 19 часова, ученици су са наставницима посетили изложбу кућица за птице станарице у Плази. Том приликом су обишли штандове, фотографисали и одгледали две дечје представе. Изложбу су посетили у наведена три дана и родитељи ученика.
 
Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице
       
Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице
       
Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице
       
Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице Кућице за птице

 
Учешће у Пројекту "Батерија узвраћа ударац"
У оквиру пројекта "Батерија узвраћа удараца", који реализују основне школе у Крагујевцу, Центар за еколошко образовање и одрживи развој и невладина организација "Кец", наша школа је узела учешће кроз:
  • Похађање семинара на дату тему за наставнике, који су прошле наставница биологије Радојка Илић и учитељица Зорица Поповић;
  • Одржавање две радионице у нашој школи: прва радионица је била за ученике 4.разреда, а друга за ученике старијих разреда. Едукатори су били ученици Политехничке школе, чланови Центра за еколошко образовање и одрживи развој. За организацију радионица били су задужени наведени наставници;
  • Скупљање батерија - електронског отпада, што представља још један од доприноса развијању еколошке свести и утицају да наш град буде чистији и здравији.

 
Основна школа "Мома Станојловић" -Крагујевац- www.momakg.edu.rs | септембар-2011. |